Århus Digital Ekonomisk Förening

Århus Digital Förening, övertog det förmånliga gruppavtalet för bredband, TV och telefoni från samfällighetsföreningen från och med den 1 juli 2020.

Varför har vi bildat en ekonomisk förening?

Århus samfällighetsförening kunde inte behålla gruppavtalet eftersom det strider mot föreningens anläggningsbeslut. De sa därför upp gruppavtalet från och med den 30 juni 2020. Den nybildade ekonomiska föreningen Århus Digital Förening övertog gruppavtalet från och med den 1 juli 2020, så att alla fastighetsägare kunde behålla sina förmånliga bredbands- och tv-abonnemang.

Vad kostar det?

Du blir medlem i Århus Digital Förening genom att betala en kontantinsats på 500 kronor (en engångssumma som du får tillbaka om du skulle lämna föreningen) och en årsavgift på 360 kronor som täcker föreningens administrativa kostnader.

Vad sparar jag på gruppavtalet jämfört med ett eget abonnemang?

Ett gruppavtal är väldigt förmånligt jämfört med att teckna ett eget abonnemang hos Tele2. Bastjänsten på Bredband 250/250, TV Silver Flex och Telefoni Bas kostar 262 kr per månad. Tecknar du samma avtal som privatperson kostar det 800 kronor per månad. Prisskillnaden mellan ett individuellt avtal och ett gruppavtal är circa 600 kronor per månad.

Du sparar alltså cirka 7.000 kronor per år!

Vad ingår i abonnemanget?

  • Abonnemanget ingår:
    • TV Silver Flex med standardbox
    • Bredband 250/250
    • Telefoni bas

Du kan göra nya tillval genom att ringa Tele2 kundjänst. Gruppavtalet ger även 150 kronor i uppgraderingsrabatt på digital-tv och 350 kronor i uppgraderingsrabatt på bredband.

Hur sköter vi gruppavtalet på ett smidigt sätt?

Den ekonomiska föreningen har samma årsplan som samfällighetsföreningen. Vi har årsmötena samtidigt, så att vi kan välja styrelse och besluta om budget till både samfälligheten och den ekonomiska föreningen. Den digitala föreningen har ett avtal med en redovisningsbyrå för att sköta den ekonomiska administrationen. Precis som idag kommer det fyra fakturor per år.

Vad händer om jag inte vill vara med i den ekonomiska föreningen?

Det är frivilligt att vara med i den ekonomiska föreningen, däremot måste minst 80 procent av fastighetsägarna vara anslutna för att avtalat pris ska gälla. Om du inte går med får du teckna ett eget avtal istället, vilket som sagt blir 7.000 kronor dyrare per år.

Bredband/TV/Telefoni – när du flyttar in

Mejla din medlemsansökan till arhus.dig.forening@gmail.com (Namn, adress och fastighetsbeteckning) för att få tillgång till gruppavtalet.

Därefter kontaktar du Tele2 för att starta abonnemanget och eventuellt beställa extra tilläggstjänster på telefon 0775 – 17 17 20. 

Bredband/TV/Telefoni – när du flyttar ut

Mejla din uppsägning till arhus.dig.forening@gmail.com (Namn, adress, fastighetsbeteckning och kontonummer) för att avsluta medlemskapet och få tillbaka din deposition. 

Glöm inte att säga upp ditt abonnemang hos Tele2!

Contact Form Powered By : XYZScripts.com